25 Jun 2021

Η Generali ήταν πάντα η σωστή επιλογή για εμένα

Stavroula Karra from Generali Hellas Insurance Company S.A.

Το 2017, φοιτήτρια ακόμα στο Μαθηματικό, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα ήταν εντατικό και περιλάμβανε ομιλίες στελεχών της αγοράς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, ενός κόσμου που ονειρευόμασταν να αποτελέσουμε μέρος του και στον οποίο θέλαμε να διακριθούμε. Ένα από τα πάνελ είχε θέμα  «Η τεχνολογία, βασική πρόκληση για τον Ασφαλιστικό κλάδο» και πέντε (5) CEOs ασφαλιστικών εταιριών ανέλυσαν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

Όλες οι τοποθετήσεις ήταν ενδιαφέρουσες ωστόσο ξεχώρισα αυτήν του κ. Δημητρίου (CEO της Generali Hellas). Φαινόταν ότι είχε όραμα και όρεξη και ότι εκπροσωπούσε μια εταιρία με ξεκάθαρη κουλτούρα και φιλοσοφία που ο ίδιος την αντιμετώπιζε ως οικογένειά του. Με το πέρας της ομιλίας τον αναζήτησα, και συνομίλησα μαζί του σχετικά με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνταν στην Generali και τα projects της εταιρίας. Στη διάρκεια εκείνων των λίγων λεπτών η θετική εικόνα που είχα ήδη αποκομίσει για τη Generali ενισχύθηκε.

Δε δίστασα λοιπόν, να δηλώσω συμμετοχή στo Business Day της Generali, το οποίο πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά, στα γραφεία της στην Αθήνα. Μου άρεσε τόσο το περιβάλλον όσο και τα στελέχη τα οποία ήταν εξαιρετικά φιλικά και ανοιχτά στο να συζητήσουν προσωπικά με τους συμμετέχοντες και να απαντήσουν σε όλα μας τα ερωτήματα. Στην ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνονταν οι ενέργειες για την ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρίας, για τη διαχείριση των υψηλών ασφαλιστικών κινδύνων και τη συμμόρφωση με το Solvency καθώς και σαφής αναφορά στις προσδοκίες για το μέλλον της εταιρίας.

To 2019 αποφάσισα να συμμετάσχω στο Coding Bootcamp. Αποφοιτώντας από αυτό, η Generali ήταν από τις πρώτες εταιρίες που σκέφτηκα να στείλω βιογραφικό λόγω της πολύ θετικής εντύπωσης που είχα σχηματίσει. Αν και μέσα μου πίστευα ότι είχα μικρές πιθανότητες να προσληφθώ, η διαδικασία προχώρησε και εξελίχθηκε θετικά.

Δε μετανιώνω για την αλλαγή στην επαγγελματική μου πορεία και νομίζω ότι η απόφαση να εργαστώ στην Generali, μια ασφαλιστική, και όχι σε κάποια τεχνολογική εταιρία ήταν εξίσου σωστή. Πιστεύω στο θεσμό της ασφάλισης και της σπουδαιότητάς της για την κοινωνία και ήθελα να αποτελώ μέρος ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου. Και παρότι η ασφάλιση θεωρείται ένας παραδοσιακός κλάδος, έχω ενταχθεί στο δυναμικό της σε μια περίοδο που μετασχηματίζεται και έχει μεγάλη δυναμική.

Το σίγουρο είναι ότι η εταιρία συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα. Συνάντησα αρκετές γυναίκες συναδέλφους στο Τμήμα, κάτι που καταρρίπτει την στερεοτυπική υποαντιπροσώπευση των γυναικών στον κλάδο. Υπάρχει αρκετός χώρος για τους developers, να προτείνουν πράγματα, να φέρουν ιδέες και να πάρουν αποφάσεις. Η όλη διαδικασία είναι δυναμική, έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά με τη δουλειά σου. Είναι ένα περιβάλλον καινοτόμο και ανοιχτό στις προτάσεις. Η εταιρία κάνει μεγάλη επένδυση στο Internal Development, έχει τη δική της ομάδα προγραμματιστών και έτσι ορισμένα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και στοχευμένα όπως για παράδειγμα η inhouse δημιουργία του MyGenerali, ενός μεγάλου και περίπλοκου app. Ακόμα και το γεγονός ότι έχουμε ως Όμιλος το δικό μας Learning Academy “We LEARN” δείχνει την έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξη των ανθρώπων.

Πλέον συμπληρώνω ενάμιση περίπου χρόνο στην εταιρία. Είμαι ακόμα junior και πιστεύω ότι έχω ακόμα να μάθω πολλά τόσο τεχνικά όσο και για την εταιρία. Ωστόσο, από την 1η ημέρα στο ΙΤ, μου δόθηκε και ο χρόνος και ο χώρος για να μπορέσω να μάθω και να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Οι πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές για να απευθύνω ερωτήματα και να λάβω απαντήσεις και καθοδήγηση και αυτό είναι πάντα πολύτιμο για κάποιον που βρίσκεται στο ξεκίνημά του.