25 Jun 2021

Μία συνάντηση σταθμός

Sotirios Gougousis from Generali Hellas Insurance Company S.A.

Ήταν Ιανουάριος του 2018, όταν ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο μου και με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να συναντηθώ με τον Chief Strategy Officer της εταιρίας, τον κ. Διονύση Μοσχονά, που θα μου παρουσίαζε το όραμα του οργανισμού για την επόμενη ημέρα, το πλάνο μέσω του οποίου το όραμα αυτό θα γινόταν πραγματικότητα και τον δικό μου ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είχα κλείσει καλά-καλά ούτε έναν μήνα στην Ομάδα Πωλήσεων της Generali και ακόμα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω πού βρισκόμουν και πού βάδιζα. Μόλις είχα αρχίσει να γνωρίζω τους νέους μου συναδέλφους, να συνηθίζω τη μυρωδιά των γραφείων και να αντλώ όση γνώση μπορούσα, για την εταιρία καθώς και την αποστολή μου.

Στη συνάντηση αυτή πήγα μαζί με το συνάδελφο Νίκο Αγγελόπουλο, ο οποίος επίσης ήταν και αυτός άρτι αφιχθείς στον οργανισμό. Είχαμε εξαιρετική διάθεση και μεγάλη ανυπομονησία για τη συνάντηση, όμως κανείς από τους δύο δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο Διονύσης μας υποδέχθηκε στο γραφείο του με ένα μεγάλο και ειλικρινές χαμόγελο και ένα βλέμμα που έλεγε «καλώς ήλθατε στο σπίτι μου». Άνοιξε ένα PowerPoint και ξεκίνησε να μας μιλάει για την εταιρία και την ανάγκη να “τρέξουμε” ταχύτατα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Τόνισε με κάθε τρόπο ότι η Generali κουβαλάει το βάρος της ευθύνης να μετασχηματίσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και ολόκληρη την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το πάθος του ξεχείλιζε και η φωνή του μας γέμιζε με τη σιγουριά ότι όχι απλά θα τα καταφέρουμε, αλλά θα γράψουμε ιστορία.

Τότε άνοιξε ένα βίντεο και μας ζήτησε να το παρακολουθήσουμε. Ήταν η διαδρομή της εταιρίας από την αρχή μέχρι το σήμερα. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, έστριψα το βλέμμα μου προς εκείνον και τον είδα να δακρύζει. Τα μάτια του έτρεχαν και τόσο εγώ όσο και ο Νίκος προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Όταν το βίντεο ολοκληρώθηκε, απολογήθηκε για τη συγκίνηση του και μας εξήγησε ότι η Generali ήταν για τον ίδιο κάτι παραπάνω από τον εργοδότη του. Ήταν η οικογένεια του, το δεύτερο του σπίτι. Ήταν η κινητήριος δύναμη που τον ξυπνούσε κάθε πρωί. Η Generali ήταν η φλόγα που έκαιγε μέσα του.

Δεν έχω ξαναζήσει πιο έντονη στιγμή στη καριέρα μου.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πάθος για ένα όραμα.

Δεν έχω ξαναδεί κάποιον να εκφράζει με τέτοιο τρόπο τη δύναμη που έχουμε μέσα μας για να αλλάξουμε τα πράγματα, γεμάτος δάκρυα στα μάτια.

Φυσικά, τότε δε γνωρίζαμε και ούτε ο Διονύσης μας ανέφερε ότι αγωνιζόταν απέναντι σε έναν ανυπέρβλητο εχθρό. Ήταν πολύ μικρό αυτό, μπροστά στο όραμα του.

Βγήκαμε από το γραφείο με τον Νίκο, αμίλητοι, σχεδόν βουρκωμένοι. Η συνάντηση με τον Διονύση μας είχε πλημμυρίσει με τα πιο έντονα συναισθήματα, με τις αξίες της ομαδικότητας και της προσωπικής ευθύνης να κυριαρχούν. Πάνω απ’όλα όμως μας γέμισε με την πεποίθηση ότι μια εταιρία μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από μια 8ώρη απασχόληση 9 με 5.

Δεν είναι καιρός που ο Διονύσης έχει φύγει από κοντά μας, όμως όλα αυτά που ήταν και που εκπροσωπούσε και που είχαμε την τύχη να δούμε μπροστά μας εκείνη την ημέρα, ζουν στο DNA της εταιρίας. Αξιοπρέπεια, Θέληση και Αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε.

Γιατί τελικά όλοι εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της ιστορίας της Generali, οι συνεχιστές όλων όσοι πέρασαν πριν από εμάς και αυτοί που θα προετοιμάσουμε τον δρόμο για όλους όσους θα ακολουθήσουν.

Χρόνια Πολλά Generali! Και στα επόμενα 190!