25 Jun 2021

13

Svetlana Ivanisevic from Generali Osiguranje Srbija a.d.o.

Moje ime je, Svetlana Ivanišević, dolazim iz Srbije, iz Novog Sada. Po završetku fakulteta, imala sam poteškoće oko zapošljavanja, i pored mnoštva preporuka koje sam dobila od profesora sa fakulteta, raznih sertifikata o položenim nivoima engleskog i programskih jezika do propratnog pisma, koje sam napisala u slobodnoj formi sa dosta emocija koja su bila prožimana neuspehom u pronalaženju zaposlenja.

U decembru 2006. godine svoj cv sa tim pismom i ostalom dokumetacijom sam poslala u Generali, u tom momentu bez otvorenog konkursa za primanje u radni odnos. Januara 2007. godina sam već bila pozvana na testiranje. Dolaskom na tu proveru, uočim da sam bila na spisku kandidata pod rednim brojem 13, a to je datum rodjenja moje mame, i pomislim ovo je dobar znak. Tako je bilo. Testovi su, pored toga što su bili, kao ni na jednom testiranju na kom sam bila do tada, izuzetno koncipirani, detaljni i raznovrsni. A ja se i danas sećam svih pojedinosti tog testiranja, od prostora u kome smo bili, osoba koje su nas testirale i samih testova. Iskreno se nadam da se i dalje primenjuje takva provera znanja u prvom krugu testiranja za ulazak u našu kompaniju, jer su zaista po meni profesionalni. Prolaskom ovih testova pozvana sam u sledeći krug razgovora za posao. Od nas četvoro pozvanih bila sam jedina ženska osoba i ponovo sam pomislila da je to neki znak. Bila sam u pravu.

Primljena sam baš ja za poziciju Agenta prodaje kasko osiguranja. Presrećna, jer sam dobila priliku da radim u jednoj od vodećih i uređenih kompanija, pojavila mi se velika želja za dokazivanjem i opravdanjem rada na poslovima koji su me čekali. Moje radno iskustvo, u tom momentu nije bilo veliko, ali sam učila brzo. Ozbiljna, odgovorna i neko ko poseduje visok stepen samodiscipline vodilo je ka dobrim prvim utiscima o meni kao novozaposlenom članu našeg tima. Volim rad u koletivu, jer smatram da ma kakvo znanje pojedinac imao ako nema prožimanja ideja, nema ni uspeha.

Moje usavršavanje u našoj kompaniji ide uzlaznom putanjom. Na tome radi kompanija kroz mnoge pristupačne obuke kao i sami zaposleni koji su motivisani i željni usavršavanja i stalnog učenja novih veština koje nam pomažu u dostizanju ciljeva. Kao rezultat mog korektnog i otvorenog načina rada, kako sa internim tako i sa eksternim kanalima prodaje, stizale su pohvale na moje ime koje su mi bile kao vetar u leđa da svoj posao radim dobro i da tako nastavim što je potrebno svima nama u bilo kojoj vrsti poslovanja. Za mene su, pohvale koje dobijete od starijih kolega, koje imaju dug staž u ovom poslu, znače podstrek da budete još bolji. Evo jednog citata koji govori o tome:

“Draga Svetlana , radim 20 godina u prodaji osiguranja, a prvi put da mi je neko iz tehnike osiguranja “prodao osiguranje. “

“Bravo! Mail koji ste mi Vi poslali je pravi primer kako treba da izgleda komunikacija između prodaje i tehnike i ja Vam stvarno želim uspešnu karijeru i da ostavarite sve svoje ciljeve koje ste zacrtali , jer sam sigurna da sa ovakvim pristupom sve možete.”

Kao menadžer dobijam mogućnost da se pokažem aprila 2018. godine. Skromno, ali istinito mogu da kažem da mi lepo pristaje ova uloga. Moji uspesi o uspostavljanju saradnje, već posle prvog sastanka, su postali potpuno normalni. Volim, da sa našim kodeksom ponašanja i oblačenja koje Generali propisuje, ostavim dobar prvi utisak na sastanku, u smislu koliko vodimo računa i poštovanja prema saradnicima i kolegama. Nadalje, način vođenja razgovora na tim sastancima su olakšani, jer Generali je omiljena osiguravajuća kuća na našem području sa dobrim rezultatima poslovanja kako u prodaji tako i u sferama isplate šteta po svim vrstama osiguranja. Pa je nama to odličan adut u vođenju razgovora sa potencijalnim i budućim saradnicima. Nakon prvih petnaest godina u Generali Osiguranju sebe i dalje vidim u ovoj kompaniji. Spremna uvek za nove izazove i ciljeve sa određenom energijom i željom za ostvarivanjem istih.