25 Jun 2021

A közösség ereje

Erdős Mihály from Generali Biztosító Zrt.

Ha csak egyetlen tényezőt kellene meghatároznom, hogy miben látom biztosítónk töretlen fejlődésének, elmúlt 190 éves sikeres történetének, szakmaiságának, az ügyfelek és partnereink általi elismerésének zálogát, akkor közösségünk erejét helyezném, a sok-sok további fontos értéket megelőzve, az első helyre.

2011 óta dolgozom a Generaliért vezérigazgatóként. Nagyon inspiráló volt számomra az a kultúra, szellemiség, és az a jó értelemben vett büszkeség, amivel az első pillanattól találkoztam. Az egykori alapítók öröksége, a ma már szállóigévé vált mondás, mely szerint az indulást követően nem tudtunk mutatni a céghez jelentkezőknek mást, csak egy álmot, hogy itt egy nagy biztosító épül. Ezt az álmot a munkatársak valóra váltották, és 1999-re, tíz év alatt a Generali piacalakító, meghatározó tényező lett hazánkban, majd 2013 és 2014-ben csoportszinten, valamint 2015-ben egyedül is a Generali Biztosító piacvezető lett. A sikernek természetesen számos összetevője van: helyes üzleti döntések, a piaci lehetőségek felismerése, kiaknázása, a megkérdőjelezhetetlen szakmaiság, a folyamatok állandó fejlesztése, a mindent átható ügyfélközpontúság. De ezek a tényezők önmagukban nem elegendők.

Egyetlen tökéletesen átgondolt, felépített, kitalált üzleti stratégia sem lehet sikeres anélkül, hogy a vállalati közösségünk minden tagja ne azonosulna vele, hogy ne lenne hajlandó egyénként és közösségként is tenni a megfogalmazott célokért. Mai, digitalizált világunkban még inkább szükségünk van erre a személyes elköteleződésre, sőt, bátran ki merem jelenteni, hogy az emberi tényező még erősebb és fontosabb, mint korábban bármikor.

Hogyan válik érzékelhetővé a közösség ereje? A fejlesztések, projektek, üzleti elképzelések mellett, mögött minden egyes alkalommal átcsillan az a plusz töltés, ami ebből az erőből fakad. A régi kollégák közötti félszavak, a közös élmények felidézése, a szakmai mérföldkövek megünneplése, a rendezvények hangulata, a tapintható lelkesedés egy-egy új, komoly kihívást jelentő feladat előtt továbbépítik az elköteleződést.

Vannak persze számomra különösen kedves, emlékezetes pillanatok. Mint az első piros napunk, a #generalired, amikor országszerte pirosba borítottuk a Generalis munkaállomásokat. Vagy az első Gyere velem a dolgozóba nap, amikor volt bennünk egy kis bizonytalanság, hogyan fogadja közösségünk a székházak nyugodt hétköznapjait felborító gyerekzsivajos munkanapot. Ma is fel tudom idézni azt a jóleső érzést, amit a sok-sok pozitív visszajelző levél jelentett. De ugyanilyen élmény, hogy ebben a mai Covid sújtotta világban, a kollégák feltöltődése, kikapcsolódása érdekében novemberben szervezett, A PIROS TÖRŐDIK VELED elnevezésű online rendezvénysorozatunk egy-egy eseményén közel ezren voltunk jelen a Generali Közösségünk zárt Facebook csoportunkban. Minden ilyen alkalom, esemény megerősíti, hogy a legjobb helyen vagyunk: kiváló célokért, egy csapatként dolgozunk.

Én itt otthon érzem magam és optimistaként tekintek a jövőbe. Amikor nagyszerű emberek jönnek össze, elképesztő dolgok történnek. Mindenki egyedi energiát, ötleteket és perspektívát hoz, ugyanakkor közös elképzeléssel rendelkezik. Ez egy hatalmas erő. Ezzel az erővel felfegyverkezve folytatjuk utunkat a következő 190 évben!