25 Jun 2021

Együtt az ügyfelekért

Péter Bedecs from Generali Biztosító Zrt.

Egy olcsó és lepattant albérletben kezdődött.

Azt beszéltük feleségemmel, hogy valami más munka után kell nézni, ha meg akarunk élni, de egyáltalán nem sejtettük, hogy barátokat, kihívásokat, szakmai eredményeket, közösséget is adó helyre kerülök.

2000. február 28-án léptem át először a Generali kapuját, mint az egyik ügyviteli központ leendő controllere. Mindig is szerettem a számokkal „bajlódni”és nagy kihívást jelentett egy háromszáz fős központ statisztikai kimutatásrendszerének megújítása, megreformálása, digitalizálása. Akkori főnököm, Gábeli Kati szívén viselte, hogy a számok, statisztikák mögött lássam a munkatársakat, a folyamatokat, hogy értsem, mit jelentenek. Most is mosolygok, amikor eszembe jut, hogy újra meg újra elmagyarázta a mahnungfolyamatot. Kitüntetésnek vettem, amikor pár év múlva arra kért, legyek az asszisztense.

Aztán a 2000-es évek közepén lehetőségem nyílt belevágni egy újabb nagy kalandba: az ügyfélszolgálati területre kerültem. Az ott dolgozó munkatársak emberfeletti munkát végeznek, egyszerre kell érteniük számos szakterülethez, szerződések kezeléséhez, kárrendezéshez, értékesítéshez, és mindezek mellett az iroda fenntartásával, működtetésével kapcsolatos feladatok is rájuk hárulnak. Kell tudniuk kezelni az ügyfelek néha vehemens hozzáállását, képesnek kell lenniük azonnali válaszokat adni a kérdésekre. Kihívást jelentő szép feladat támogatásuk, vezetésük. Az elmúlt másfél évtizedben vezetőtársaimmal új frontend-felület kialakításában vettünk részt a munka megkönnyítése érdekében, a szakmai tudáshoz szükséges anyagok feladathoz rendelt elérhetőségét teremtettük meg, illetve az tudás visszaellenőrzéséhez rendszeres tudáspróba kérdőívet készítettünk. De az ügyfélszolgálati csapat nem csak ez- a közös csapatépítések, bográcsozások, kirándulások örök emlékek maradnak.

Felemelő érzés volt megbízást kapni az ügyféllevelezés tartalmi-stilisztikai részére megújító B1 projekt vezetésére. Hiszem, hogy az a sok-sok óra, amit azzal töltöttünk, hogyan lehet egy-egy mondatot még érthetőbbé, még egyszerűbbé tenni, nem volt eredménytelen és közelebb vitte cégünket az ügyfeleinkhez.

Nagy izgatottságot okoz részese lenni az új alaprendszerünk bevezetésének. Valami olyat alkotunk, amellyel munkatársaink – olyanok is, akik majd csak a jövőben csatlakoznak hozzánk- nap mint nap dolgozni fognak.

Büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú csapat tagja lehetek és még büszkébb, hogy munkámmal ennek a közösségnek a jövőjét építhetem.