25 Jun 2021

Generali u srcu svega što radim

Milica Baltic from Generali Osiguranje Srbija a.d.o.

14.05.2021. će biti mojih prvih 10 godina rada u Generali Osiguranju Srbija. I ne samo u Generaliju, nego uopšte. Moj prvi posao, prvo profesionalno iskustvo i prva ljubav. A kako je sve počelo…

Kao 22-ogodišnji student Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, želela sam da brzo zaradim džeparac za letovanje i odlučila da se prijavim na konkurs koji je tada Delta Generali Osiguranje raspisalo za omladince. Nakon testiranja i nekoliko intervjua, primljena sam na poziciju operatera Kontakt centra koji će biti zadužen za prijavu šteta na motornim vozilima telefonskim putem. Presrećna zbog pružene šanse, danima sam izučavala kompaniju Generali putem web stranice i dostupne dokumentacije, tako da sam i pre početka rada znala dosta o osiguranju, proizvodima i vrednostima koje kompanija neguje. Moj prvi radni dan je bio po malo konfuzan, umesto u Kontakt centru, nenamernom greškom sam završila u administraciji gde mi se dan sveo na pakovanje polisa u koverte i slanje klijentima na adresu. Kada je greška utvrđena i stigla molba da me ipak vrate u Kontakt centar, i to je prolongirano pošto sam se sjajno pokazala u pakovanju koverti, ipak su me zadržali još koji dan.

Nakon toga, ova priča postaje istorija. Potpuno su me opčinili klijenti sa kojima sam tri godine razgovorala kao agent Kontakt centra. O letovanju i privremenom poslu više nisam ni razmišljala. Moj cilj je bio učiti, razvijati se i napredovati jer je Generali kompanija u kojoj sam htela da ostvarim karijeru. Uživala sam rešavajući probleme klijenata, predlagajući aktivnosti za unapređenje procesa i družeći se sa iskusnim kolegama. Nas 12 devojaka smo bili prava mala Generali porodica (i dalje smo). Uvek su mi govorili da se trud i rad isplati i imala sam tu sreću da na svojoj koži to i osetim. Nakon tri godine rada kao agent, dobila sam priliku da preuzmem vođenje Kontakt centra na poziciji Supervizora. Kako sam već poznavala dušu klijenata ali i kompanije, na ovoj poziciji sam se dve godine usavršavala u liderskim i rukovodećim veštinama. Neprocenjivo iskustvo takođe…

Rezultati su se nizali, sa njima i moja dalja usavršavanja, napredovanja i nagrade. Sve vreme posvećena isključivo klijentima i vodeći se onom našom „Customers at the heart of everything we do“. Sada, sa ponosom mogu da kažem da sam već pet godina zadužena za iskustvo klijenata Generali osiguranja, a od pre mesec dana i za marketing aktivnosti.

Iako se ne bavim strukom za koju sam se školovala, nisam se pokajala. Da ponovo život krene ispočetka, sve bih isto radila i iste bih puteve birala.

Dragi Generali, ne znam šta nam donosi narednih 190 godina, ali ono u šta sam sigurna je da ćeš TI biti u mom srcu šta god ja radila.