25 Jun 2021

HomeOffice

Cintia Kajári from Generali Biztosító Zrt.

Telefonos ügyfélszolgálatosként lehetetlennek tűnt valaha is otthonról dolgozni, mindig irigykedtem azokra munkakörökre, ahol ez megoldható volt, és néha szívesen lettem volna a helyükben.

2020 márciusában minden megváltozott. Ekkor jelentették be az első regisztrált Covid esetet Magyarországon. Vállalatunknál is szépen lassan mindenkinek haza kellett mennie és kiépítenie a saját Home Office munkaállomását.

Számunkra továbbra is megmaradt a gondolat, hogy mi biztosan nem fogunk tudni otthonról dolgozni, hiszen ez technikailag nem kivitelezhető… Viszont a Generali ezt a nehézséget is áthidalta, így végül a munkatársak védelmében meghozott céges intézkedésnek megfelelve mi is hazaköltözhettünk.

Tetszett a gondolat, hogy én is megteremthetem otthon a kis mini irodámat a sarokban, hetekig próbálgattam, variálgattam, miként is lenne kényelmesebb és praktikusabb. Több időm jutott magamra, az egészséges életmódommal kapcsolatos rituáléimat is könnyebben meg tudtam oldani, az utazással töltött időmet hasznosítani tudtam főzéssel vagy edzéssel. Jó volt otthonról dolgozni, otthon lenni – de a vírus nem csak jót hozott számomra.

Elveszettem azt a személyt, aki nagyon fontos volt számomra: az én drága egyetlen nagymamámat. A vírus nem csak nekem szabott határokat, hanem mindenki másnak, az idősek otthona is bezárta kapuit. Így az utolsó 2 hónapjában már nem lehettem vele, nem búcsúzhattam el tőle, nem foghattam a kezeit, nem csókolhattam meg a homlokát, mert az utolsó 2 hónapunkat elvette a kialakult helyzet.

Mindezek mellett édesanyámat a padlóról kellett felszednem, és a mankója lettem hosszú hónapokig. Ha a Generali nem rendelkezett volna szakmailag és emberileg ilyen kitűnő munkatársakkal, akik lehetővé tették és megteremtették a szükséges hátteret az otthoni munkavégzéshez, nem tudtam volna segíteni anyukámat és nem lehettem volna a támasza ebben az időszakban.

Köszönöm a Generalinak a hátterét és mindenekfelett az együttérzését, amelyet ebben az időben nyújtott nekem! Köszönöm, hogy vagytok!