25 Jun 2021

Kicsit mindig megdobban a szívem, ha…

Katalin Kostyál from Generali Biztosító Zrt.

Több mint 24 éve dolgozom a Generalinál. Nem kevés. Konkrétan a fél életem… De egy percig nem szerettem volna ebben a 24 évben valahol máshol dolgozni, mert a Generali az „otthonom”. Millió élményem van, sok kollégám jóval több, mint munkatárs, sokkal inkább barát, akikkel összeköt a közös munka, a sikeres fejlesztések, a workshopok, a csapatépítők. Nem könnyű most egyetlen témát kiemelni, mert szinte minden feladatomban, projektemben lubickoltam, vagyis – hivatalosabban fogalmazva – elért a flow élmény.

Viszont most épp egy olyan időszakban vagyunk, amikor van egy téma, aminek aktualitása van és büszke is vagyok rá, úgyhogy erről írnék pár gondolatot.

Kicsit mindig megdobban a szívem, ha az Értékek Napjáról hallok. A meghívót a napokban kaptam meg, idén május 26-án tarjuk, a vírushelyzetre tekintettel online a rendezvényt. Talán sokan nem tudják, de az Értékek Napjának egy kicsit én vagyok az anyukája.

2004-ig az akkori back-office területeknek nem volt a munkatársak teljesítményét elismerő rendezvénye. És ez hiányzott, sokunknak, hiszen az elismerés, a visszajelzés, a közös ünnep minden közösségnek fontos. Az akkori menedzsment meghallotta az „ügyfél hangját” (leanes kifejezéssel), hogy kellene egy évente megrendezésre kerülő stratégiai rendezvény a nem értékesítési területeknek is. Itt jöttem képbe én, mert 2004 elején a Vállalatszervezési terület vezetője lettem, és így megkaptam azt a feladatot, hogy legyen erre egy koncepció, amit azonnal csináljak is meg.

Rendezvényszervezői kompetenciáim nem voltak túl erősek, hiszen sose csináltam ilyet, de a lelkesedés sodort és a kezdeti hibákból tanulva egyre jobb rendezvényeket szerveztünk. Kezdetben a Váci úti irodaházunk étteremben tartottuk meg az Értékek Napját, és a hivatalos program mellett már az első alkalmaktól kezdve meghívtunk érdekes küldős előadókat, szórakoztató produkciókat is. Nagyon jó érzés felidézi az egyes rendezvényekre való készülődést is: kis csapatunkkal már decembertől ötleteltünk azon, hogy mi legyen a következő tavaszi Értékek Napja szlogenje, kit hívjunk meg vendégelőadónak, kik legyenek a műsorvezető kollégák, milyen zene szóljon a Sikerkovácsok, az Elhivatottsági Díjasok, majd később az Értékek Embere színpadra szólítása alatt, milyen legyen a nap felépítése, milyen útravaló gondolatokat fogalmazzunk meg a közönség számára.

2011-ig koordináltam az Értékek Napját sok-sok támogatással a közvetlen kollégáimtól, a rendezvényszervezéstől és a menedzsmenttől. Maximálisan pozitív nosztalgikus érzésekkel tekintek vissza erre az időszakra, különösen akkor, amikor itthon zenét hallgatva a Spotify személyre szabott napi mixében épp megszólal az egyik kedvenc számom, a The Verve együttestől a Bitter Sweet Symphony. Ezt a számot, mint régi kedvencemet, anno én javasoltam, hogy a Sikerkovácsok színpadra hívásakor ez szóljon és annyira tetszett mindenkinek, hogy évekig utána ezt a számot „használtuk”.

Egymás megbecsülése egyike vállalati kultúránk 4 alapelvének. Minden cég életében fontos, hogyan, miként ismeri el azokat a munkatársait, akik évről-évre kiemelkedő elhivatottsággal támogatják az adott időszak célkitűzéseinek megvalósítását. Az Értékek Napja egy olyan eseménnyé nőtte ki magát, ami minden színpadra szólított kollégának élményt és motivációt jelent.