25 Jun 2021

Relația care contează….

Haidar Haidara from Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A.

Mi-am început activitatea în Generali la doar 19 ani, după primul an de facultate. În acel moment, îmi doream să câștig primii mei bani și să fiu independent, visând cu ochii deschiși către o lume plină de oportunități.

 Mi se pare că, în general, vorbim prea puțin despre primul job. E o etapă atât de importantă în viața fiecărui tânăr. Îți dovedești că poți, te dezvolți, afli că îți place să te trezești la 7 dimineața și să alergi la metrou… Nu-i chiar de neglijat că treci de la răsfăț la muncă 🙂 Dar, e drept, de cele mai multe ori, primul job este doar ca să ai ce să treci în CV sau să câștigi un ban pe timp de vară. Nu îi dăm prea multă importanță, nu-i așa?

 Ei bine, mie mi-a fost foarte drag primul loc de muncă. Și nu, nu l-am ales eu cu atenție gândindu-mă că îmi va ghida întreaga carieră, nu a fost vreun internship și nici un job pe litoral. A fost un loc de muncă simplu, de student, mai exact, printam polițe auto și introduceam date în calculator, iar, la sfârșit de program, îmi luam banii si plecam acasă, reveneam a doua zi sau la nevoie 🙂

 Cred că sunt puțini cei care dedică o parte din sufletul lor unui loc de muncă. Dar mă regăsesc printre ei. Deși, mi-a ocupat o bună parte a timpului, în cei 15 ani de când sunt în Generali, m-am simțit în echilibru. Este un sentiment aparte, de liniște, într-o perioadă în care schimbările de job se întâmplă cu o mare frecvență pentru cei din generația mea.

 Cred că oamenii pe care i-am întâlnit și de la care am învățat o mulțime de lucruri au făcut ca Generali să  fie special. M-au primit cu drag în intimitatea muncii lor, zilnic primeam sfaturi, idei, indicații, explicații despre orice aveam nevoie. Pot spune că m-am înfruptat din experiența fiecăruia.

 Împreună cu colegii, am ajuns la o stare de armonie uneori dificil de explicat. Totuși, mă temeam că această stare de bine poate dispărea. Si, pentru un timp, așa s-a întâmplat pentru că, temporar, m-am despărțit de Generali.

Pentru o bună perioadă nu am știut către ce să mă îndrept, apoi așteptările și realitatea nu găseau puncte comune. Spre bucuria mea, am putut reveni în Generali, ca un expat căruia ii era dor de țara lui, de aerul de-acasă.

 Așadar, mi-au rămas cunoștințele, experiența și persoanele dragi pe care le-am cunoscut. Am învățat că poți să reușești dacă muncești și te dedici și cred cu tărie că munca este cea care ne învață tot ce avem nevoie de-a lungul vieții noastre. Important este să ai șansa să muncești, să ai cui să dovedești ceea ce poți să faci, să fii sprijinit și îndrumat.

 Am învățat, de asemenea, că tinerilor nu li se taie mereu aripile în zbor, nu sunt respinși și nu devin valoroși doar când e prea târziu.

 Și timpul trece repede…ma simt ca la 19 ani, dar cu încă 15 ani de experiență și cu o frumoasă familie cu 3 copii.